Predstavitev festivala

Javni zavod Sotočje in Športna zveza Medvode  pripravljata že drugi festivalski projekt »MEDVODE V GIBANJU 2018«, ki bo potekal od 1.6. do 3.6.2018. V preteklem letu smo bili zelo veseli, pozitivnih odzivov tako nastopajočih kot občanov zato smo se odločili, da projekt še nadgradimo.


Prva izvedba projekta je bila za nas zgodba o uspehu in je resnično povezala celoten kraj, sodelovalo je namreč preko 300 prostovoljcev, 1200 športnikov in preko 3000 obiskovalcev.

Festivalski projekt »MEDVODE V GIBANJU 2018« jasno in v najvišji meri uresničuje javni interes na področju športa, saj s programom veliko število ljudi spodbudimo k športni dejavnosti oziroma k aktivnemu preživljanju prostega časa. Gre za program  z vsebinami, ki imajo velike pozitivne vplive na kazalnike zdravja ljudi.

 

Letošnji petkov uvod v festival bo tokrat potekal na nogometnem igrišču v Medvodah, kjer bo potekala MINIOLIMPIJADA v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS), vlogo "miniolimpijcev" pa bo ob številnih zanimivih gibalnih izzivih, olimpijski bakli in himni, odigralo 499 učenk in učencev iz OŠ Preska, OŠ Medvode, OŠ Pirniče in OŠ Simona Jenka Smlednik.

 

Sobotno in nedeljsko središče dogajanja bo tudi letos v centru Medvod (Medvoška cesta), kjer bo zapora cest v dolžini 600 m, izvajale pa se bodo aktivnosti kot so rolanje, rolkanje, plesne delavnice, skike, turnir v košarki, teniški turnir, balinanje, ulični tek za otroke in družine, tek s pasjimi ljubljenčki, kolesarski vzpon na Katarino.... V sodelovanju z drugimi ponudniki in organizacijami bomo pripravili promocijske/degustacijske kotičke zdravja, za kulinarične užitke bo poskrbela medvoška "odprta kuhna" - OKUSI SOTOČJA, za živahno večerno vzdušje pa skupina KINGSTON!

 

Osrednja prireditev bo tudi letos 2. Nočni tek Medvode, ki je po lanski uspešni izvedbi, že vključen v slovenski pokal Nočni tek Slovenija in za katerega se bomo potrudili, da bo tekačem ostal v najlepšem spominu!

 

E-NOVICE

Prijavite se na e-novice

Sponzorji