Predstavitev festivala

Javni zavod Sotočje in Športna zveza Medvode  v prvem junijskem vikendu pripravljata tretji festivalski projekt MEDVODE V GIBANJU.


Uvodni dve izvedbi sta bili za nas zgodbi o uspehu in sta resnično povezali celoten kraj, sodelovalo je namreč preko 300 prostovoljcev, 1400 športnikov in preko 3000 obiskovalcev.

Tudi letošnji petkov uvod v festival bo predstavljala Miniolimpijada, ki jo na nogometnem igrišču v Medvodah, pripravljamo v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije- Združenjem športnih zvez (OKS- ZŠZ), na njej pa bo po lanski uspešni izvedbi sodelovalo preko 700 medvoških osnovnošolcev. Petkovo popoldne bo ektremno obarvano. Ekstremni tekač Bogomir Dolenc se bo ob 19. uri podal na 24 urni tek po medvoških ulicah!

 

Sobotno in nedeljsko središče dogajanja bo tudi letos v centru Medvod (Medvoška cesta), kjer bo zapora cest v dolžini 600 m, izvajale pa se bodo aktivnosti kot so rolanje, rolkanje, plesne delavnice, skike, turnir v košarki, teniški turnir, balinanje, ulični tek za otroke in družine, tek s pasjimi ljubljenčki, rekreativni kolesarski vzpon na Katarino.... V sodelovanju z drugimi ponudniki in organizacijami bomo pripravili promocijske/degustacijske kotičke zdravja, za kulinarične užitke bo poskrbela kulinarična "tržnica" Okusi Sotočja.

 

Osrednja prireditev bo tudi letos 3. Nočni tek Medvode, ki je po dveh uspešnih izvedbah, znova vključen v slovenski pokal Nočni tek Slovenija in za katerega se bomo potrudili, da bo tekačem ostal v najlepšem spominu!

 

E-NOVICE

Prijavite se na e-novice

Sponzorji