DO ZAČETKA
5. nočnega teka še:
Medvode v gibanju

Predstavitev festivala

Festival Medvode v gibanju je eden največjih športno-družabnih projektov v naši občini. Povezuje šport, kulinariko in zabavo ter  športna društva, krajevne skupnosti, medvoški turizem in lokalne skupnosti. V projektu sodeluje preko 1.900 športnih udeležencev v različnih športnih panogah in disciplinah. Število obiskovalcev se povišuje iz leta v leto, lani je bilo ocenjeno na 4.000. Organizatorji smo zelo veseli pozitivnih odzivov tako udeležencev kot občanov, zato se trudimo, da festival v bodoče še nadgradimo.
 

Lanski - 3. Festival Medvode v gibanju je tako udeležencem kot obiskovalcem prinesel obilo izbire. Gibalno samozavest kar 735-ih prijavljenih otrok smo skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije- ZŠZ krepili z Mini olimpijado, predstavitvijo najsodobnejših rolarskih in rolkarskih tehnik, mladim je druženje ob Zbiljskem jezeru popestril rekreativni turnir v odbojki na mivki, dobrodelno noto smo izražali z ekstremnim 24-urnim glasbeno tekaškim maratonom, kolesarskih užitkov poln je bil Vzpon na Katarino, za izobraževalne »minute«, je poleg Zdravstvenega doma Medvode, poskrbel tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje. Tudi ponudba na naši kulinarični tržnici Okusi Sotočja je ostala »festivalsko pestra«, v sproščeno druženje pozno v noč, je obiskovalce tokrat popeljal Vili Resnik.

 

 

Tridnevni festival je v svoji 3. izvedbi  postregel še z večjo mero športa, kulinaričnih užitkov in seveda tudi zabave. Festival je po ocenah organizatorjev in obiskovalcev upravičil svoj namen- torej združil šport, kulinariko in zabavo ter privabil še večje število udeležencev na posameznih športnih aktivnostih in obiskovalcev kot v prejšnjih dveh letih. V naši evidenci je zabeleženih 1.940  športnih udeležencev ter okoli 3.000 obiskovalcev v treh dnevih festivala, ki je potekal na sedmih različnih lokacijah znotraj naše občine.

 

 
 

Krovna organizatorja festivala sta Športna zveza Medvode in Javni zavod Sotočje, ki skrbita za celotno izvedbo festivala, posamezna športna društva pa kot podizvajalci izvajajo samostojne manjše športne prireditve. Načrtujemo, da bo tudi pri letošnji organizaciji sodelovalo preko 300 prostovoljcev in sicer v širšem organizacijskem odboru 60,  150 do 180 redarjev bo delo zaradi varnosti opravljalo na prireditveni trasi ter še dodatnih 80 prostovoljcev na posameznih manjših dogodkih. 
 

 

 

E-NOVICE

Prijavite se na e-novice

Sponzorji