DO ZAČETKA
3. nočnega teka še:
Medvode v gibanju

24 urni glasbeno-tekaški dobrodelni maraton

 

V letu 2018 je tekač Bogomir Dolenc izvedel športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh, s katerim je v  dvainštiridesetih zaporednih dneh odtekel vsak dan eno dolžino maratona, v različnih krajih Slovenije. Tako je nastala zgodba gibanja za male viteze...

Sredstva, ki so se zbirala so bila namenjena ustanovi Mali vitez in pomoči malim vitezom za njihovo rehabilitacijo.

 

Kratek opis projekta:

V letu 2019 se to gibanje nadaljuje, saj želi tekač nadaljevati tekaške ekstremne podvige in na tak način še naprej zbirati sredstva za ustanovo Mali vitez. V 2019. letu bodo tako izvedeni trije (3) tekaški projekti:

1.    Dobrodelni maraton “Brda” (skupni projekt slov. in ital. organizatorjev), april 2019

2.    24-urni glasbeno-tekaški dobrodelni maraton, festival Medvode v gibanju, juij 2019

3.    Okrog Slovenije za male viteze, september 2019.

 

Opis dogodka “24-urni glasbeno-tekaški  dobrodelni maraton”

V sklopu festivalskega dogodka »Medvode v gibanju« se bo priredil tekaško-glasbeni-plesni dobrodelni maraton, ki bi nekako povezal uvodno petkovo dogajanje z sobotnim in glavnim dogodkom v soboto zvečer (Nočni tek, glasbeni koncert).

 

Namen je izvesti 24-urno tekaško dogajanje, kjer bi glavni tekač Bogomir Dolenc tekel 24 ur na krožni, zaključeni progi. Ostali tekači, pohodniki in vsi, ki bi se radi vključili v gibanje za male viteze, se mu v terminu dogodka pridružijo kadarkoli in tečejo poljubno dolgo.

 

Vzporedno bi se s tekaškim delom odvijal tudi glasbeni maraton z nastopom glasbenih skupin, raperjev in ostalih (ideja je tudi za plesni battle), ki bi tako v tem terminu naredili vzdušje »dobrodelnega maratona«, katerega cilj bi bilo zbiranje denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez. Na štartno-ciljnem prostoru tekaškega dogodka bi bil postavljen predstavitveni prostor »24 urnega dobrodelnega maratona«.
 

Načini zbiranja sredstev:

·       prostovojlni prispevki na prireditvi (stojnica, prostovoljna prijavnina na tek, ples, ipd). Za prostovoljni prispevek dobijo udeleženci spominsko darilo (zapestnica, ostala darila podpornikov, ipd.)

·       donacije podjetij, ki bi podprli dobrodelni maraton in tekača Bogomir Dolenc-a (logo na dresu tekača, podpora v izjavah tekača v promo filmčkih skupaj z organizatojem festivala, ipd).

·       SMS donacije (na obstoječo številko ustanove Mali vitez).

 

Termin dogodka:

V okviru festivalskega dogodka »Medvode v gibanju«, start petek 30.5.2019 ob 19.00, konec sobota 1.6.2019 ob 19.00.

Končanje dogodka bi bila ena ura pred uradnim nočnim tekom, tako da bi lahko še vsi ostali tekači, ki bodo udeleženci nočnega teka naredili zadnje metre skupaj z tekačem Bogomir Dolencem, kot del njihovega ogrevanja za kasnejšo tekmo.

 

Lokacija dogodka:

Start na glavnem startno-ciljnem prizorišču dogodka, krožna proga dolžine cca 600 m 

E-NOVICE

Prijavite se na e-novice

Sponzorji