Medvode v gibanju

TEK Z LJUBLJENČKI

Na tek z ljubljenčki vabimo vse tekače, ki radi delijo svojo športno rekreacijo s svojimi štirinožnimi prijatelji. TEKA SE LAHKO UDELEŽIJO TUDI OBISKOVALCI S KUŽKI, KI NE BODO TEKLI, SE PA BODO SPREHODILI PO TRASI PROGE. Tek namerč nima izrazito tekmovalne vsebine, AMPAK IMA HUMANITARNO OZ. DOBRODELNI ZNAČAJ »TEČEMO DA POMAGAMO DRUGIM ŠTIRINOŽNIM PRIJATELJEM«.
 

PRIJAVE


Svojo prijavo naredite preko prijavnega obrazca:  POVEZAVA DO PRIJAVNEGA OBRAZCA
Dodatne informacije dobite preko e-pošte spela@zavodsotocje.si ali telefona 040 474 044 
 

NAČIN TEKMOVANJA


Na teku s kužki tekmovalni par sestavljata tekač in njegov pes na vrvici, ki skupaj štartata in po pretečeni razdalji (2 kroga po 600m) skupaj prideta v cilj. Vsak udeleženec in njegov kužek tekmujeta na lastno odgovornost.
V moški in ženski kategoriji lahko tečejo otroci od 12 leta dalje. Otroci mlajši kot 12 let lahko tečejo s kužki v spremstvu odrasle osebe.
 


 

POGOJI TEKMOVANJA


Psi morajo biti na dan tekmovanja stari najmanj eno leto, mikročipirani ter cepljeni proti steklini. V času prireditve morajo biti vsi psi na povodcih, flexi vrvice niso dovoljene. Priporočena je uporaba nagobčnikov, ni pa nujna oz. obvezna. Lastniki morajo poskrbeti tudi za pasje iztrebke. 
 

PLAČILO PRIJAVNINE - PROSTOVOLJNI PRISPEVKI


Plačilo prijavninte na tek z ljubljenčki zbiramo v obliki prostovoljnih prispevkov, pri čemer je priporočen prostovoljni prispevek v višini 10 EUR. 

Prispevek se plača na dan tekmovanja na info deski ob občinski stavbi, kjer se zglasite z svojim kužkom in njegovim potnim listom uro pred tekmovanjem, da prevzamete štartno številko in darilno vrečko.

Vaš prostovoljni prispevek omogoča: Organizacijo teka, varovanje trase, okrepčila na cilju, merjenje in objavo rezultatov, medalje in nagrade za najboljše tri v posamezni kategoriji, darilne vrečke za vse udeležence ter zdravniško oskrbo.

Izkupiček s prijavnin bomo namenili v dobrodelne namene.

 

OBJAVA REZULTATOV


Neuradni rezultati bodo objavljeni na oglasni deski 30 minut po prihodu zadnjega tekmovalca v cilj. Rok za pritožbe je na dan prireditve do 30 minut po objavi rezultatov pri glavnem sodniku prireditve. Končni rezultati bodo objavljeni na spletnih straneh www.festivalmedvode.si  
 

PODELITEV NAGRAD


Najboljši trije pari v ženski in moški konkurenci prejmejo medalje in praktične nagrade, ki bodo podeljene na glavnem odru festivala Medvode 30 minut po tekmovanju ob cca 19:50 uri.
ZH distribucija d.o.o. bo zagotovil praktične nagrade Acana za najboljše pare v moški in ženski konkurenci, poleg tega pa tudi za »okrepčilo« za vse štirinožne udeležence na cilju.

 

KATEGORIJE


Ženske absolutno + kužek
Moški absolutno + kužek
*v moški in ženski kategoriji lahko tečejo otroci od 12 leta dalje. Otroci mlajši kot 12 let lahko tečejo s kužki v spremstvu odrasle osebe.


Vsak udeleženec in njegov kužek tekmujeta na lastno odgovornost. Ob progi in na cilju je organizirana rediteljska in zdravniška služba.

E-NOVICE

Prijavite se na e-novice

Sponzorji